Tips til oprydning af dødsbo

Oprydning af dødsbo kan være en opslidende affære. Ofte er oprydningen svær at overskue, og man kan hurtigt føle sig i vildrede. Står du for at afvikle et dødsbo? Læs med her for gode råd til en god oprydning.

Kom godt videre

Inden du går i gang med oprydningen af et dødsbo, så er det en god ide at gå en runde i boligen, simpelthen for at danne sig et overblik over, hvad der er. Når du har gjort dette, så kan det være en god ide at tage familien med på råd.

Mange familier vælger løsningen med at man kikker møbler og inventar igennem, sætter en seddel på det, man gerne vil have med, og derefter trækker lod om de ting, som flere har markeret. Andre vælger at dele møbler og inventar i flere bunker for så at lave en tilfældig lodtrækning. Når de ting, som skal videre i arverækkerne, er fordelte, så kan man begynde at vurdere, om der er noget, som skal sælges. Det er et stort marked for brugte møbler og antik genstande på Den Blå Avis og Lauritz.

Selv om dine børn er små, så kan det være en fin ting at tage vare på noget af dødsboet – måske de vil blive glade for at have fået noget med, når de bliver lidt ældre.  Når det hele er ryddet, så kan det være en god løsning at hyre et professionelt rydning af dødsbo-firma til at stå for det hele.