Små børn og dyr

(sponsoreret indhold)

For mange småbørns familier fravælger kæledyr af flere årsager. For mange kan det for nogen være en for stor udfordring i forhold til pasningen, da hverdagen med børn og arbejde optager en nok. For andre handler det og det om at man er nervøse for om kæledyr og småbørn er en god kombination.

Hvordan trives små børn med dyr?

Hvis man er nervøs for om det er fornuftigt med et kæledyr når man har småbørn, så kan vi glædeligt meddele at børn og dyr trives storartet sammen. Det kan selvfølgelig varierer lidt i forhold til hvilket kæledyr man har eller vælger, men i de fleste tilfælde er det rigtig sundt for et barn at omgås dyr.

Der er endda op til flere undersøgelser der påpeger at børn der dagligt omgås dyr har bedre forudsætninger i skolen f.eks. i forhold til indlæring samt det sociale. Om der er hold i disse undersøgelser skal vi ikke gøre os til eksperter på, men vi er slet ikke i tvivl om at kæledyr som f.eks. hunde eller katte er fantastiske legekammerater for dine børn og både dyr og børn vil stor trives i hinandens selskab.

dyr og små børn

Hvad skal vi overveje i forhold til valg af dyr?

Som vi nævnte kort er der selvfølgelig lidt forskel på hvilket kæledyr man har eller vælger når der kommer småbørn til. Hvis man ønsker at ens barn og kæledyr skal få et stærkt venskab og nyde hinandens selskab, så er kæledyr som hun, kat, kanin og gnavere nok at foretrække. Derved ikke sagt at børn og dyr som fisk, fugl eller insekt ikke kan få et forhold. Dette vil dog på mange måder være mere begrænset.

En række kæledyr vil også kunne være skadelige eller ligefrem farlige for småbørn at være omkring og derfor bør man gøre sig en række overvejelser og eventuelt snakke med en dyrehandler inden man anskaffer sig et kæledyr som sine børn også skal trives med.

Brug for en pause?

Selvom man synes hverdagen hænger sammen og man har overskud til både kæledyr og børn, så er det ikke en skam at tage en pause. Et barn kræver meget og at skulle tage sig af et kæledyr oveni kan til tider være meget uoverkommeligt. Derfor skal man også tage imod de tilbud der er at finde. Mange bruger kun dyrepensioner når de skal på ferie, men mange af disse steder har åbent hele året og der er ingen skam i at sende sit kæledyr på en lille ferie, mens man selv kobler lidt fra derhjemme.

Der findes en lang række muligheder for professionel pasning og især når det gælder hunde og kattepensioner er udvalget stort. Lad vær med at se dette som et nederlag og derimod en hjælpende hånd. Det kan nemlig også være utrolig sundt for dit kæledyr at komme lidt væk fra hverdagens strabadser og blive taget hånd om af en sød og professionel dyrepasser.