Når mor og far skilles – husk jeres forældreansvar

(sponsoreret indhold)

Hvert år går tusindvis af gifte hvert til sit, og det kan både være en pludselig begivenhed – fx utroskab – eller en længerevarende proces, der ligger bag denne beslutning om at lade sig skille. I denne tid med separation og ophævelsen af ægteskabet er hovedet ofte fyldt med tanker vedrørende boligsituationen, transport og andre logistiske problemstillinger, og desværre er der mange forældre, som glemmer, at der midt i det hele ofte står et eller flere børn, som måske ikke forstår, hvad alt dette skal betyde. Som forældre er det udelukkende jeres ansvar at tage hånd om jeres børns spørgsmål, frustrationer og sorg. Det er helt naturligt, at et barn reagerer ekstremt negativt på forældrenes brud, hvorfor det netop er så vigtigt, at både mor og far sammen sætter sig ned og taler om det med barnet.

Få kyndig assistance

Det sker desværre ofte, at en skilsmisse rejser spørgsmål om forældremyndigheden over familiens børn – og disse sager kan være rigtig grimme og ubehagelige for både børn og voksne. Det er en opslidende proces, hvor der tit bliver sagt ting om den anden part, som ikke bør høres af sarte børneører. Desuden er det aldrig sundt for barnet at se mor og far råbe og skrige af hinanden, men det kan være svært at tage hensyn til barnet under en konfliktfyldt skilsmisse.

skraenderi

I sådanne tilfælde kan det være en rigtig stor hjælp at få faglig assistance ind over jeres sag – her tænker vi navnlig på en eller flere familieadvokater med speciale i forældreansvarsloven og dennes bestemmelser. Det kan lyde dyrt og besværligt, men det behøves det faktisk ikke at være. Der findes et hav familieadvokater på dette område, og selvom hver sag i sin helhed er unik, vil du hurtigt kunne få en fagkyndig vurdering og bistand i din sag om forældremyndigheden over jeres børn. Selvom de fleste naturligvis helst vil undgå at indblande en familieadvokat og deslige, kan det simpelthen blive nødvendigt, såfremt du mener, at din tidligere ægtefælle ikke opfylder sit forældreansvar over for jeres fælles børn. Når det er din børn, vi taler om, kan det aldrig betale sig at spare penge – bliver det nødvendigt, anbefaler vi således, at du kontakter Forældreansvar og deres erfarne familieadvokater, hvor du kan få saglig bistand.

Tænk på barnets tarv

Selv med et es i ærmet i form af en kyndig familieadvokat skal du altid have barnets tarv in mente. En lang og opslidende kamp om forældremyndigheden kan være en udmattende og bekostelig affære – ikke kun for din pengepung, men så sandelig også for dit barns psyke. Forsøg derfor – så vidt muligt – at undgå en retssag, men inddrag stadig gerne en familieadvokat. Ofte kommer der mere konstruktivt ud af en dialog mellem forældrenes advokater, end hvis de blot selv blev sat stævne. Du kan derfor både brug en familieadvokat som en trussel, hvis situationen kræver det, men også som et talerør, så diskussionen ikke ender i et regulært skænderi, som der intet brugbart kommer ud af.