Nærvær: Optimale betingelser for leg med dine børn

I den moderne tidsalder vi lever i, kan det virke sværere og sværere at være nærværende over for sine børn. Der er hele tiden elektronik, der gør opmærksom på sig selv, og dette kan i mange tilfælde afbryde en god leg. Her bliver du klogere på, hvordan du kan lege med dine børn på en nærværende måde. 

Pak mobilen væk

Ja, det giver måske sig selv, at en tændt mobil er et rigtig dårligt udgangspunkt for nærværende leg. På skærmen er der nemlig konstant distraktioner; nyheder, opkald fra kollager og opdateringer på sociale medier. I realiteten kan det dog være sværere at lægge mobilen væk end som så.

Mobilen indeholder nemlig også utrolig mange praktiske funktioner. For eksempel er det ofte via mobilen, at man tjekker klokken. Vil du lægge din mobil væk, kræver det altså, at du finder alternative løsninger. Dette kan for eksempel være at investere i et armbåndsur. Bliv klogere på, hvordan du finder det rette armbåndsur til anledningen.

Sæt tid af

Hvis du gerne vil være nærværende, under legen med dit barn, er det vigtigt, at du ikke skal alt muligt andet. Det er naturligvis essentielt, at du passer de huslige pligter og andre opgaver. Men sommetider er det også nødvendigt at rydde dit skema fuldstændig for dit barns skyld. Sæt gerne et sluttidspunkt på, hvornår “lege-tiden” ophører for dit vedkommende. På den måde kan du engagere dig fuldstændig, mens legen står på.

Lyt til dit barns idéer

Som voksen, der deltager i en leg, kan man ofte have en tendens til blot at slå barnets idéer om legen hen. Vil du for alvor være nærværende, er det dog vigtigt, at du tager barnets tanker seriøst. Ved at lytte til, hvad der egentlig sker i dit barns fortælling, vil du garanteret lære mange nye ting om din lille guldklump. Og måske kan du endda blive klogere på dig selv.