Husk at fejre barnets små sejre

Børn har rigtig mange ting, de skal lære, og de vil så gerne være de bedste. Det er ikke sjovt at føle, at man klarer sig dårligere end alle andre, og det er derfor vigtigt, at forældrene sørger for at lægge vægt på alle de små sejre.

Fokus på det gode ting

Hvis dit barn har klaret noget godt, så sørg for at det fejres. Det kan være, de scorede dit første mål til fodbold, eller at de lavede deres matematiklektier uden fejl. Dette er vigtigt at lægge vægt på – især hvis barnet kæmper eller har svært ved at følge med i visse områder. Husk at flytte fokuset over på det, de er gode til, og gør hvad du kan for at støtte dem i at blive stærkere på de områder, hvor de har det svært.

For et barn er der næsten ikke noget værre end at føle, at de ikke klarer sig godt nok, og ikke er ordentligt på vej til at blive “voksne”, og derfor er et vigtigt at støtte dem. Som forælder ved man selvfølgelig, at det ikke behøver at være noget stort problem, at barnet måske ikke er så stærk til for eksempel matematik, men som barn, er det en at af de største fag i deres skolegang, og det har derfor stor betydning. Så husk at hjælpe og opmuntre så meget som muligt.

Giv lærerige gaver

Når I fejrer en sejr er det en god idé at give en gave. Her kan man jo ligeså godt give noget, barnet bliver glad for, men som også kan være lærerigt. Det kunne for eksempel være et flot armbåndsur. Det hælper barnet med at lære at kende klokken og planlægge efter klokkeslæt. Find et flot barneur, der passer til dit barns interesser og stil. Der er masser af flotte designs at vælge imellem, og børneure er generelt lavet til at kunne holde til mere, så barnet stadig kan have det på, når det skal ud og lege med vennerne.