Derfor er det godt at lege rollespil og klæde sig ud

(sponsoreret indhold)

Sociale færdigheder og fysisk fingerfærdighed er blandt de ting som børn lærer, når de leger udklædningslege eller rollespilslege sammen med andre børn. Børn elsker at bruge tøj, sko, en hat og andre rekvisitter til at spille en rolle eller fortælle en historie. Når dit barn klæder sig ud, kører barnets fantasi på højeste gear og de forholder sig til verdenen omkring dem.

Giver indblik i de voksnes liv

Når et barn tager for eksempel et værktøjsbælte på, forsøger det at finde ud af, hvordan det er ’at gå på arbejde’ .

Det er meget almindeligt, at vi voksne fejlagtigt antager at børnene automatisk får indblik i de nødvendige færdigheder til forskellige karrierer og jobs. Men det er ikke alle forældre, der giver deres børn den form for indblik i de voksnes liv. Derfor er det er et vigtigt resultat af rollespilslegene, at børnene lærer om dette. Børn vokser og udvikler sig i forskellige retninger afhængigt af mulighederne. Undersøgelser har vist at rollespilslegene især gør gavn for anden-sprogede elever og underprivilegerede børn.

Fysisk styrke og smidighed

Børne udvikler deres grovmotorik ved at bruge sine store muskler, til at skubbe en bil, kaste en linje som en fisker, løbe som en fodboldspiller eller springe som en danser. Disse bevægelser er typisk ikke nogen børnene bruger i hverdagen.
At spille teater øger også de den finmotoriske koordinering for både småbørn og førskolebørn, når de skal tage kustomerne af og på. Dit barn bruger de små muskler i hænder og fingre, når det laver en kappe ud af et tæppe, knapper en trøje, lyner en jakke eller binder et forklæde.

Sociale færdigheder

Børn lærer en masse om sig selv, og om andre når de spiller socio-dramatiske roller, hvor børnene interagerer og kommunikerer om, hvad de laver.

Udklædningslege fremmer desuden teamwork og interessen for andre jævnaldrende. Samtidigt lærer børnene at forhandle. De skiftes, samarbejder, bliver enige om emner og indhold, samt spiller efter reglerne.
Man kan hjælpe barnet ved at lave en kasse eller skuffe med tøj og rekvisitter, som giver mulighed for at klæde sig ud som en prinsesse, en politimand, en bager, en far eller en hund.
Leg er ikke en afvigelse fra læring – læring er kernen i at lege.