Den vigtige beslutning omkring privatlivet

(sponsoreret indhold)

I de seneste par dage har både A Little Dream og Mamanam taget diskussionen omkring, hvordan man skal håndtere identiteten af ens børn, når man har en blog.

Det er også en vigtig beslutning, som man skal tage meget alvorligt. Hele grundideen herved er, at børnene ikke selv kan tage stilling til, om hvorvidt de ønsker at få deres privatliv delt på en blog. Herudover er der ligeså tilknyttet en del sikkerhedsoplysninger hertil, som potentielt kan anvendes til slemme ting.

Privatliv

Følgende tips efterleves her på bloggen, ift. problemstillingen

  1. Ingen navne bliver brugt, og forkortelser eller kaldenavne benyttes i stedet (dvs. på alle børn, som skulle ”besøge” bloggen).
  2. Billederne der benyttes, er særligt udvalgt ift. ikke at fremvise barnet i pinlige situationer, som de ikke vil godkende senere i livet.
  3. Billederne vil ofte have vandmærker på sig, som henviser til bloggen.
  4. Der står tydeligt på bloggen, at ingen billeder herfra må benyttes eksternt fra bloggen (gælder ligeså virksomheder, selvom deres produkter også fremgår af billederne).
  5. Børn på billeder vil altid have tøj på, og kun i særtilfælde blive set med mindre beklædning på.

34

En af grundene til at det er yderst vigtigt, at stilling til hvordan man selv behandler privatlivet af ens børn er, at intet forsvinder fra internettet! Selvom man har en ide omkring, at man blot kan tage sin blog ned, så er dette ikke tilfældet.

Det kan hurtigt blive en smule teknisk, men her er hvorfor indhold (tekst, billedet, videoer etc.) aldrig forsvinder fra nettet:

  1. Der findes tjenester som løbende ”scanner” nettet, og gemmer dette i store arkiver. Herfra kan en stor del af internettet tilgås, selv efter at hjemmesiden/bloggen er fjernet.
  2. Hvis andre finder dine billeder på f.eks. Google, og benytter disse i forums, blogs, hjemmesider etc., så bliver de formentlig der i lang tid.
  3. Google har ligeså ofte en lagret version af din blog, som også kan tilgås efter at din blog er væk. Ses både i normal søgninger og med billeder.

Som du nok kan se, så er det pludselig meget svært at ”forsvinde” igen. Er noget først online, så kan du antage at det forbliver online. Derfor er der en stor sandsynlighed for, at det kan findes og ”bruges imod” dit barn, f.eks. i folkeskolen eller det videre liv. Står du i situationen og vil ”fjerne” noget, så kan denne guide være en løsning.